Cartofi picanți ”Idaho” – o garnitură ieftină și delicioasă!

Cartofii picanți ”Idaho” au o istorie la fel de bogată precum cartofii pai sau chipsurile. Pregătiți în condiții casnice, acești cartofi pot înlocui cu succes gustările nocive din comerț. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți un deliciu uimitor, deosebit de apetisant și aromat. Cartofii se pătrund bine cu aromele condimentelor și a ierburilor aromate, devenind moi, suculenți și delicioși. Aceștia sunt perfecți pentru a fi serviți în calitate de garnitură sau pentru a fi luați la pachet.

INGREDIENTE

-1 kg de cartofi (noi)

-3-4 căței de usturoi

-1 lingură boia de ardei dulce

-1 linguriță ierburi de Provence

-sare

-ulei de floarea soarelui

-piper negru măcinat

-1 legătură de verdeață

-1/2 de ardei iute

-apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine cartofii și tăiați-i în patru părți. Cel mai bine e să folosiți cartofi noi (păstrați coaja).

2. Puneți cartofii într-o cratiță, apoi turnați în aceasta apă. Puneți cratița pe foc. Fierbeți cartofii timp de 10 minute.

3. Spălați și tocați mărunt verdeața.

4. Spălați ardeiul iute. Îndepărtați cotorul cu semințe și tocați-l cât mai mărunt. Într-un bol, amestecați verdeața tocată cu ardeiul.

5. Adăugați în bol usturoiul presat, ierburile de Provence, boiaua de ardei dulce și piperul negru măcinat. Turnați uleiul de floarea soarelui (după gust) și amestecați bine.

6. Scurgeți cartofii de apă. Aranjați-i într-o formă de copt, cu coaja orientată în jos. Turnați amestecul cu condimente peste cartofi. Presărați-i cu sare.

7. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 20 de minute. Serviți cartofii cu sosul preferat și legume proaspete.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1