Cartofi prăjiți ideali cu crustă crocantă: 6 secrete pentru un gust divin. Verificați unde greșiți.

Toți iubesc cartofii prăjiți, chiar și cei care cred că acest fel de mâncare este nociv. Chiar și așa, uneori vă puteți răsfăța cu cartofi gustoși și rumeniți frumos. Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie 6 secrete importante, care o să vă ajute să preparați cartofi delicioși, cu crustă crocantă și rumenită. Serviți cartofii prăjiți cu o salată ușoară, carne suculentă sau cu un sos apetisant.

1. Alegeți cartofi care conțin mai puțin amidon

S-a dovedit că cartofii prăjiți din soiurile cu conținut mai mic de amidon sunt mai crocanți. Chiar dacă crusta e crocantă, cartofii sunt moi și suculenți. Astfel de cartofi sunt potriviți și pentru prepararea piureului deosebit de gingaș și aerat.

2. Tăiați cartofii corect

Unii susțin că cu cât feliile de cartofi sunt mai subțiri, cu atât mai gustoase vor fi după prăjire. Dar în acest caz cartofii nu vor fi crocanți: dacă veți adăuga prea mult ulei – cartofii se vor transforma într-un terci în tigaie, dacă prea puțin ulei – cartofii se vor arde. Așadar, rețineți că grosimea feliilor de cartofi trebuie să fie de 3-4 mm.

3. Opăriți-i cu apă clocotită

Cartofii tăiați trebuie opăriți înainte de prăjire. Dacă îi veți opări și îi veți fierbe timp de 5 minute, amidonul va începe să se umfle în cartofi. Când cartofii sunt puși în tigaie, moleculele de amidon se transformă într-o crustă crocantă.

4. Uscați-i bine

Dacă veți pune cartofii uzi în tigaie, lichidul se va evapora treptat. Astfel în loc de cartofi prăjiți veți prepara cartofi la aburi. Uscați feliile sau cuburile de cartofi cu prosoape de hârtie, apoi prăjiți-le.

5. Încălziți tigaia

Puneți tigaia la foc, apoi opriți focul. Așteptați 10-15 secunde. Turnați doar o linguriță de apă: dacă tigaia este încinsă bine, apa se va evapora instantaneu. Apoi adăugați untul/uleiul.

6. Prăjiți cartofii până se vor rumeni, apoi întoarceți-i

Puneți toți cartofii într-un bol adânc. Adăugați sare și piper și amestecați. Puneți cartofii tăiați în tigaie. Prăjiți cartofii până se vor rumeni, apoi întoarceți-i pe cealaltă parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1