Cartofi ”Regali” la cuptor – oaspeții vor fi atât de nerăbdători să guste din aceștia, încât nici nu vor observa alte bucate pe masă!

Cartofii la cuptor cu carne reprezintă un fel de mâncare cald, deosebit de aromat și apetisant. Datorită unui aspect festiv, acesta este numai bun pentru a fi servit la masa de sărbătoare. Din cele mai simple ingrediente obțineți un deliciu rumen, delicios și sățios, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Unde mai pui, se prepară uimitor de simplu.

INGREDIENTE

-800 g de cartofi

-1 ceapă

-400 g carne de porc

-muștar (sau prune uscate)

-200 g de cașcaval

-maioneză (sau smântână)

-verdeață

-ulei de floarea soarelui (fără miros)

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați carnea și uscați-o pe un prosop de hârtie. Tăiați-o felii lungi și subțiri.

2. Acoperiți feliile de carne cu folie alimentară și frăgeziți-le. Dacă ați obținut felii prea lungi, tăiați-le. Frecați carnea cu sare și piper negru măcinat.

3. Ungeți o formă de copt cu ulei. Așezați în formă feliile de carne, cât mai dens. Ungeți-le cu muștar (sau prune uscate, preventiv opărite și tocate).

4. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele, cât mai subțire. Acoperiți carnea cu un strat uniform de ceapă.

5. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i mai întâi în jumătate, apoi felii. Așezați cartofii în forma de copt, cu partea tăiată orientată în sus, cât mai strâns. Presărați-i cu sare.

6. Presărați cartofii cu cașcaval ras, apoi formați o grilă de maioneză.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C pentru 1 oră. Serviți cartofii calzi, presărați cu verdeață tocată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1