Cartofi San-Florentin – la început e un simplu piure, apoi începe magia!

Vă prezentăm o rețetă de crochete din cartofi, apetisante și aromate. Acest aperitiv franțuzesc o să vă încânte prin gustul delicat și rafinat. Din niște cartofi banali, obțineți o gustare originală, demnă de toate laudele. Deliciul se prepară foarte ușor și într-un timp record. Bastonașele crocante sunt perfecte pentru a fi servite la cina de familie sau la masa de sărbătoare. Uimiți oaspeții cu o adevărată capodopera culinară.

INGREDIENTE 

-70-100 g de fidea

-100 g de șuncă

-100 g de pesmeți

-sare

-piper negru măcinat

-3 ouă

-150 g de făină

-1,5 kg de cartofi

-50 g de unt

-2 prize de nucșoară

-frunze de salată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați cartofii. Puneți-i într-o cratiță cu apă și sare. Fierbeți cartofii până sunt gata și scurgeți apa din cratiță. Zdrobiți cartofii și faceți un piure. Lăsați să se răcească.

2. Tăiați șunca cuburi mici. Separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați în cratița cu cartofi șunca, untul moale, gălbenușurile, piperul negru, sarea și nucșoara. Amestecați bine.

3. Bateți albușurile într-un vas aparte. Adăugați în piureul de cartofi 1/2 din spuma de albușuri. Amestecați cu ajutorul unei spatule.

4. Fărâmițați fideaua cu ajutorul unui făcăleț. Amestecați-o cu pesmeții.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină cernută. Formați bastonașe din piureul de cartofi. Treceți fiecare bastonaș prin albușurile bătute, apoi prin vasul cu pesmeți.

6. Prăjiți bastonașele într-o friteuză, până acestea se rumenesc uniform.

7 . Așezați crochetele pe un prosop de bucătărie, să înlăturați excesul de ulei. Aranjați-le pe un platou, cu frunze de salată. La dorință, serviți crochetele cu sosul preferat sau sos de smântână cu muștar de Dijon.

Notă: Pregătiți sosul cu muștar: amestecați 100 g de smântână cu 2 linguri de muștar. Potriviți cu sare și boia roșie după gust. Amestecați bine sosul.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1