Cartofi savuroși cu ceapă – un astfel de deliciu cu siguranță nu ați mai gustat!

Cartofii reprezintă un produs foarte popular, deoarece cu aceștia putem pregăti o mulțime de feluri de mâncare. Chiar dacă pare a fi un ingredient banal, totuși vă îndemnăm să-i pregătiți într-un mod mai puțin obișnuit. Încercați acești cartofi fragezi, rumeni și suculenți doar o singură dată și veți descoperi un gust nou și total diferit al acestui ingredient simplu.

INGREDIENTE

– 700 g de cartofi

– 1 ceapă

– 1 ardei gras

– 1 morcov

– 0.5 linguriță de piper negru măcinat

– 1 linguriță de ardei iute măcinat

– 1 linguriță de oțet

– 50 ml sos de soia

– 50 ml de ulei vegetal

– 20 g de verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Mai întâi este necesar să pregătiți toate ingredientele, deoarece felul de mâncare se va pregăti într-un tempou mai rapid. Spălați și curățați ardeiul gras. Tăiați-l pai subțire. Spălați cartofii și morcovul. Curățați-i și dați-i prin răzătoarea pentru morcov coreean (pai lung și subțire). Curățați ceapa și tăiați-o rondele.

2. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, timp de câteva minute. Adăugați morcovul și prăjiți încă timp de 2-3 minute. Amestecați încontinuu.

3. Când morcovul se va rumeni puțin, adăugați în tigaie cartofii. Prăjiți timp de 5 minute, amestecând încontinuu. Adăugați ardeiul gras și amestecați. Prăjiți timp de încă 1 minut.

4. Amestecați sosul de soia cu oțetul. Turnați amestecul obținut în tigaie. Potriviți cu condimente și amestecați bine.

5. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți cartofii încă timp de câteva minute. Serviți cartofii presărați cu verdeață tocată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1