Cartofi în stil regal: nu poți să nu rămâi impresionat! Oaspeții nici nu s-au atins de alte bucate.

Cât este de simplu să transformi câteva ingrediente banale într-o mâncare împărătească! Cu această rețetă cartofii și carnea au un gust excepțional! Este o mâncare savuroasă, foarte aromată și suculentă cu care poți să îți surprinzi familia într-o zi obișnuită sau să îți inviți prietenii la o cină. Serviți cartofii fierbinți cu o salată de legume proaspete!

INGREDIENTE

-800 g de cartofi

-400 g de carne de porc

-1 ceapă

-200 g de cașcaval tare

-1 lingură de muștar

-100 g de smântână

-sare și piper negru măcinat după gust

-mărar după gust

-ulei de floarea soarelui după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați carnea de porc, uscați-o cu prosoape de hârtie și tăiați-o felii de grosime medie. Bateți feliile ușor, asezonați-le cu sare și piper, presând condimentele în carne.

2. Ungeți forma de copt cu ulei și puneți carnea într-un singur strat, astfel încât bucățile să fie așezate destul de strâns una de alta. Ungeți carnea cu muștar. Așezați deasupra ceapa tăiată semi-rondele subțiri.

3. Tăiați cartofii curățați felii și așezați-i deasupra cepei. Asezonați cu sare și piper și presărați cașcavalul ras, distribuiți deasupra smântâna.

4. Înveliți forma cu folie de staniol și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Apoi scoateți folia și coaceți timp de 15 minute până se vor rumeni cartofii. Înainte de servire presărați-i cu mărar tocat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1