Cartofi umpluți, deosebit de apetisanți!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de cartofi umpluți la cuptor. Felul de mâncare gustos și aromat este o adevărată capodoperă culinară. Mâncarea foarte gustoasă, aromată și aspectuoasă se prepară ușor și din cele mai accesibile ingrediente. Dacă doriți un fel de mâncare de post, înlocuiți carnea cu ciuperci, iar sosul pregătiți-l pe bază de ulei vegetal, cu apă și pastă de roșii.

INGREDIENTE  

– 15 cartofi

– 250 g de carne (pui, vită sau porc)

– 1 ceapă

– verdeață după gust

– pastă de roșii după gust

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– 50 g de smântână

– 50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii, spălați-i bine și folosind un cuțit special, îndepărtați miezul.

2. Prăjiți puțin cartofii într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se vor rumeni pe exterior.

3. Pregătiți umplutura: spălați bine carnea și tăiați-o bucăți. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o bucăți. Dați carnea și ceapa prin mașina de tocat. Potriviți ingredientele tocate cu sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați verdeața tăiată mărunt și amestecați bine umplutura.

4. Umpleți cartofii cu umplutură și aranjați-i într-o tavă de copt mai adâncă. Aranjați cartofii umpluți cât mai dens.

5. Pregătiți sosul: topiți untul și amestecați-l cu smântână într-un vas, apoi turnați puțină apă. Potriviți amestecul cu sare după gust, adăugați niște pastă de roșii și amestecați-l bine. Turnați și răspândiți sosul în tava cu cartofi.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți felul de mâncare extrem de gustos din cuptor, cu grijă puneți-l în farfurie, presărați niște verdeață și serviți-l cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1