Cașcaval de casă, gata în doar 30 de minute – mult mai bun decât cel din comerț!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de cașcaval moale, pregătit în condiții casnice. Cașcavalul este întotdeauna gustos, dar când îl preparați în bucătăria dvs, este mult mai bun. Se pregătește foarte simplu, din cele mai banale ingrediente și în doar 30 de minute. Veți obține un cașcaval cu gust fin și ispititor, perfect pentru o gustare la micul dejun sau cină, alături de o felie de pâine proaspătă sau prăjită. Încercați, testați și savurați cu mare plăcere.

INGREDIENTE  

– 1,5 l de lapte 3,4%

– 1 linguriță plină de sare

– 230 g de smântână 20%

– 3-4 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați laptele într-o cratiță și adăugați sarea. Amestecați bine ingredientele.

2. Puneți cratița cu lapte la foc moderat și aduceți-o aproape de punctul de fierbere.

3. Între timp, spargeți ouăle într-un bol aparte și adăugați smântâna. Bateți ingredientele, folosind telul, până veți obține o masă omogenă.

4. Cum vedeți că apare spuma în cratița cu lapte, turnați cu un jet subțire amestecul omogenizat de ouă și smântână, amestecând încontinuu. Aduceți compoziția până la fierbere și fierbeți-o timp de 5-7 minute. Opriți focul.

5. Alegeți o strecurătoare și puneți-o într-un bol potrivit. Tapetați-o cu plasă de tifon curat, pliată în 2 straturi.

6. Turnați cu grijă compoziția obținută în strecurătoare. Uniți marginile tifonului, formând o pungă.

7. Așezați punga în strecurătoare și acoperiți-o cu o greutate (un borcan cu apă). Lăsați cașcavalul sub greutate timp de cel puțin 2 ore.

8. Îndepărtați tifonul și așezați cașcavalul delicios pe o farfurie. Ar trebui să obțineți un cașcaval moale și gustos, cu greutatea de 420-425 g.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1