Caserolă delicioasă cu dovlecei, carne și roșii!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de caserolă de dovleac cu carne și roșii. Caserola este fantastic de delicioasă, sățioasă și aromată. Aroma caserolei apetisante, răspândită prin toată bucătăria, va trezi o poftă nebună de mâncare atât la adulți, cât și la copii. Se prepară destul de simplu, chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi frumos. Acest fel de mâncare cu siguranță merită gătit!

INGREDIENTE  

– 5 dovlecei (aproximativ 1,2 kg)

– 7-8 roșii

– 400-500 g de carne tocată

– 3 cepe

– 4 ouă

– 2 linguri pastă de roșii

– 150 g de smântână

– 100 g de cașcaval

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o mărunt. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine semitransparentă. Apoi adăugați carnea tocată, amestecați-o puțin și prăjiți ingredientele puțin timp. Potriviți umplutura cu sare și piper negru după gust. Adăugați pasta de roșii și amestecați. Înăbușiți umplutura până este gata. Opriți focul.

2. Spălați dovleceii, zvântați-i folosind prosopul de hârtie și îndepărtați capetele. Dați dovleceii prin răzătoarea mare și puneți-i într-un bol. Potriviți dovleceii rași cu puțină sare, amestecați-i și lăsați-i pentru 10 minute. Stoarceți dovleceii de suc.

3. Spălați roșiile, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le rondele subțiri. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

4. Spargeți ouăle într-un bol aparte, adăugați smântâna și potriviți-le cu sare după gust. Bateți ingredientele, până obțineți o masă omogenă.

5. Ungeți tava de copt cu ulei vegetal și aranjați, răspândind 1/2 din cantitatea dovleceilor rași într-un strat uniform. Apoi răspândiți umplutura cu carne tocată. Acoperiți umplutura cu dovleceii rași rămași într-un strat uniform, apoi acoperiți-le cu roșii, răspândindu-le în mod aleatoriu.

6. Turnați și răspândiți amestecul de ouă bătute deasupra caserolei. Presărați caserola cu cașcavalul ras.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți deliciul apetisant cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1