Budincă de cartofi cu carne și ciuperci – o mâncare gustoasă și sățioasă, preferată îndeosebi de bărbați!

Vă prezentăm o rețetă de caserolă delicioasă din cartofi cu carne și ciuperci. Obțineți un fel de mâncare cald deosebit de savuros și aromat, ce poate fi servit de sine stătător sau cu o garnitură de legume proaspete. Aceasta se prepară foarte simplu, fiind perfectă pentru gospodinele fără experiență în arta culinară. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

-60 g carne de porc (ceafă, mușchi)

-1 kg de cartofi

-200 g de ciuperci champignon

-1 ceapă

-2 ouă

-50 g de unt

-2 linguri de smântână

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Decojiți și spălați cartofii. Tăiați-i bucăți mici. Aranjați cartofii într-o cratiță și turnați în aceasta apă.

2. Puneți cratița cu cartofi pe foc. Acoperiți-o cu un capac și faceți focul moderat. Când apa va începe să fiarbă, adăugați în cratiță puțină sare și faceți focul mai mic. Fierbeți până cartofii vor fi gata.

3. Spălați bine carnea. Îndepărtați grăsimea și tăiați-o bucăți de mărime medie. Dați carnea de două ori prin mașina de tocat.

4. Spălați și curățați ciupercile. Tocați-le mărunt.

5. Curățați și tocați ceapa. Puneți o tigaie cu unt pe foc. Prăjiți ciupercile și ceapa în tigaia încinsă, până se vor rumeni. Amestecați periodic.

6. Adăugați în tigaie carnea, puțină sare și piper negru măcinat. Amestecați. Prăjiți până se va evapora tot lichidul. Luați tigaia de pe foc și lăsați carnea să se răcească.

7. Faceți din cartofii fierți un piure și lăsați-l să se răcească.

8. Când piureul va fi cald, amestecați-l cu smântâna și ouăle. Puteți folosi un mixer la viteză medie. Obțineți un amestec omogen și pufos.

9. Ungeți o formă de copt (mai adâncă) cu ulei. Ungeți atât fundul formei, cât și pereții acesteia.

10. Aranjați în formă 2/3 din piureul obținut, formând și bordura. Acoperiți cartofii cu un strat de carne cu legume, apoi aranjați piureul rămas. Uniformizați-l cu ajutorul unei linguri.

11. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 40-50 de minute. Serviți caserola caldă, tăiată porții.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1