Caserolă cu paste și cașcaval la cuptor – un mod excelent de a transforma o mâncare obișnuită în una originală și savuroasă!

“Caserola din paste și cașcaval la cuptor” este o mâncare extraordinară și universală, care poate fi servită la micul dejun sau la prânz, aceasta va fi pe placul întregii familii. Datorită sosului cremos și aromat, caserola are un gust excelent, care nu poate fi redat prin cuvinte. Pentru prepararea acestui fel de mâncare veți avea nevoie de puțin timp și resurse și poate fi colacul de salvare atunci când aveți oaspeți neașteptați. Transformați banalele paste într-o mâncare frumoasă și delicioasă!

Ingrediente

– 500 g de paste

– 3 lingurițe de sare

– 50 g de pesmeți

– 120 g de parmezan

– 200 g de cașcaval tare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sos

– 3 căței de usturoi

– 60 g de unt

– 1 l de lapte

– 50 g de făină

– 1/2 linguriță de piper negru măcinat

– 1/2 linguriță de piper roșu măcinat (dulce)

– o priză de nucșoară

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Sosul. Curățați usturoiul și tăiați-l felii subțiri.

2. Puneți untul într-o cratiță cu fundul gros sau tigaie, încălziți-l puțin, adăugați usturoiul tăiat și prăjiți-l ușor.

3. Presărați în tigaie făina cernută și prăjiți-o la foc mediu, amestecând continuu până la omogenizare. Turnați treptat laptele de temperatura camerei și amestecați bine.

4. Aduceți amestecul obținut la fierbere și reduceți focul.

5. Presărați o priză de nucșoară, o linguriță de sare, piperul negru și piperul roșu. Amestecați bine toate ingredientele și fierbeți sosul la foc mic timp de aproximativ 15 minute, amestecând periodic.

6. Între timp fierbeți pastele. Turnați într-o cratiță 3 l de apă, aduceți la fierbere, adăugați sarea, puneți pastele, reduceți focul și fierbeți pastele pe jumătate.

7. Puneți pastele în strecurătoare, scurgeți lichidul și lăsați-le să se răcească.

8. Dați cașcavalul tare și parmezanul prin răzătoare (puteți folosi cașcaval după gust). Lăsați un pic de cașcaval pentru presărare.

9. Luați sosul de pe foc, adăugați cașcavalul și parmezanul, amestecați bine: sosul trebuie să aibă o consistență vâscoasă.

10. Puneți pastele în vasul cu sos și amestecați bine.

11. Ungeți forma de copt cu unt, ulei de floarea soarelui sau de măsline (puteți folosi orice formă de copt).

12. Așezați pastele cu sos în formă și distribuiți-le uniform, presărați-le deasupra cu cașcavalul rămas și pesmeți.

13. Puneți caserola din paste în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade și coaceți-o timp de 30 de minute până se va rumeni frumos.

14. Scoateți caserola din cuptor, lăsați să se răcească un pic și serviți-o la masă. La dorință puteți decora caserola cu verdeață, roșii proaspete sau castraveți.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1