Caserolă în straturi, cu varză – de 100 de ori mai gustoasă decât sarmalele!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de caserolă cu varză. Acest fel de mâncare merită pe bună dreptate să fie numit o adevărată capodoperă culinară. Veți obține o caserolă incredibil de gustoasă! Acest fel de mâncare poate fi preparat atât pentru o cină cu familia dragă, cât și pentru masa de sărbătoare. Să știți că și se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap. Pregătiți delicii magice și uimiți familia dragă cu abilități-le dvs culinare.

INGREDIENTE  

– 800 g de carne tocată

– 1 kg de varză

– 500 g de cartofi

– 120 ml de lapte

– 5 ouă

– 200 g de smântână

– 3 cepe

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați într-o cratiță mai mare apă și puneți-o pe foc. Aduceți apa până la fierbere.

2. Îndepărtați frunzele deteriorate ale verzei. Deci, cum apa începe să fiarbă, puneți varza întreagă în cratiță. Fierbeți varza timp de 2 minute, apoi puneți-o într-o strecurătoare. Lăsați varza să se răcească, apoi desfaceți-o în foi. Curățați foile de cotoare, dacă este nevoie.

3. Pregătiți umplutura: curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine semitransparentă, apoi adăugați carnea tocată. Amestecați ingredientele și prăjiți-le la foc mic, până sunt aproape gata.

4. Curățați cartofii, spălați-i și dați-i prin răzătoarea mare. Adăugați cartofii rași în tigaia cu ingrediente. Amestecați ingredientele din tigaie, potriviți-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Prăjiți umplutura până va fi gata.

5. Bateți ouăle într-un bol aparte, apoi adăugați laptele. Amestecați bine ingredientele.

6. Împărțiți vizual foile de varză în trei părți egale. Ungeți tava de copt cu puțin unt. Răspândiți o parte de foi de varză într-un strat pe toată suprafața tăvii. Apoi puneți, răspândiți și uniformizați 1/5 din cantitatea umpluturii. Turnați și răspândiți deasupra umpluturii ouăle bătute. Procedați similar cu foile de varză și umplutura rămasă. Ultimul strat trebuie să-l constituie foile de varză. Ungeți caserola cu smântână.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Caserola este gata! Serviți deliciul apetisant cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1