Caserolă ”Sărmăluțe leneșe” – o rețetă pentru gospodinele ce doresc să economisească din timpul petrecut la bucătărie.

Drag amator ale bucatelor delicioase, astăzi vă prezentăm o rețetă interesantă de caserolă ”sărmăluțe leneșe”. Apreciem arta culinară pentru că aproape fiecare fel de mâncare are o altă opțiune de a-l pregăti. Acest lucru este perfect dacă nu aveți ingredientele potrivite sau nu aveți suficient timp pentru a găti. Caserola ”sărmăluțe leneșe” este o adevărată descoperire dacă nu vă place să gătiți sarmalele clasice sau nu dispuneți de suficient timp. Se prepară destul de simplu și din cele mai banale ingrediente. Caserola apetisantă poate fi gătită în varianta vegetariană, înlocuind carnea cu niște ciupercuțe.

INGREDIENTE  

– 1 kg de varză

– 2 cepe

– 3 roșii

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– condimente pentru carne după gust

– 700 g carne tocată de vită

– 1 morcov

– 2-3 roșii

– 3 linguri de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățiți morcovul și ceapa. Spălați legumele apoi dați-le prin răzătoarea mare.

2. Combinați legumele rase cu carnea tocată într-un bol. Amestecați ușor ingredientele apoi turnați smântâna și potriviți-le cu condimente, sare și piper negru după gust. Amestecați bine umplutura.

3. Îndepărtați frunzele deteriorate ale verzei. Tăiați varza fideluță, apoi aplatizați-o puțin, cu mâinile.

4. Ungeți tava de copt cu ulei vegetal și aranjați la fundul tăvii 1/3 din cantitatea totală de varză, într-un strat uniform. Apoi acoperiți-o cu un strat de umplutură. Aranjați similar ingredientele în straturi. Ultimul strat trebuie să-l constituie varza.

5. Spălați roșiile, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le rondele. Aranjați roșiile deasupra stratului de varză, apoi presărați-le cu sare și ungeți-le cu smântână. Acoperiți tava cu un fragment de folie de aluminiu.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 30-40 de minute. Apoi, cu grijă, îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți caserola timp de aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți mâncarea din cuptor și lăsați-o puțin de tot să se răcească. Serviți ”sărmăluța leneșă„ alături de niște smântână sau cu sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1