”Casserole” cu dovlecei – un deliciu atât de aromat și cremos, încât îi va cuceri pe toți!

Vă prezentăm o rețetă de caserolă cu dovlecei la cuptor – o gustare perfectă, ce merită toată atenția. Gustarea se prepară după rețeta gospodinelor din America, dintr-o cantitate minimă de ingrediente și într-un timp record. Obțineți un fel de mâncare deosebit de aromat și apetisant, ce poate fi servit atât cald, cât și rece. Caserola se combină perfect cu orice fel principal.

INGREDIENTE

– 1 dovlecel

– 3 cepe

– 500 g de brânză topită

– 50 ml de ulei vegetal

– condimente după gust

– sare după gust

– 5 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați dovlecelul și tăiați-l rondele. Curățați și spălați cepele, tăiați-le rondele.

2. Puneți dovlecelul și cepele tăiate într-o cratiță. Potriviți legumele cu sare și condimente. Amestecați cu grijă.

3. Tăiați brânza topită felii mici și adăugați-le în cratița cu legume. Turnați în cratiță uleiul și puneți-o la foc mic. Amestecați încontinuu, până brânza se topește complet. Lăsați puțin să se răcească.

4. Alegeți o formă de copt și ungeți-o cu ulei. Bateți într-un vas ouăle și adăugați-le în amestecul cu legume. Amestecați ingredientele și turnați compoziția în forma de copt.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-190 grade, până dovleceii vor fi gata și se vor acoperi cu o crustă rumenă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați caserola apetisantă pe un platou și serviți-o cu carne la grătar sau șnițel.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1