Castraveți marinați care nu explodează niciodată – o rețetă ce merită toată atenția! În doar 5 minute aceștia vor dispărea de pe masa de sărbătoare!

Vă prezentăm o rețetă de castraveți marinați cu muștar. Descoperiți o rețetă extrem de simplă a unui aperitiv deosebit de delicios, aromat și original. Obțineți niște castraveți crocanți și savuroși, ce cu siguranță vor fi pe placu tuturor. Serviți-i la cina de familie cu felurile de mâncare preferate sau la masa de sărbătoare. Castraveții marinați cu muștar se combină perfect cu aperitivele și felurile de mâncare cu carne.

INGREDIENTE

– 4 kg de castraveți

– 1 pahar de zahăr

– 1 pahar de oțet 9% (sau 2 linguri esență de oțet 70%)

– 1 pahar de ulei vegetal

– 1 pahar de apă

– 1 căpățână de usturoi

– 1 lingură de piper negru măcinat

– 2 linguri praf de muștar

– 3 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați castraveții și tăiați-i de-a lungul, în 4 părți.

2. Amestecați zahărul cu sarea, piperul și praful de muștar. Adăugați amestecul obținut în vasul cu castraveți și amestecați.

3. Adăugați uleiul vegetal, apa și oțetul. Amestecați.

4. Curățați și tocați usturoiul. Adăugați-l în vasul cu castraveți și amestecați. Lăsați castraveții la temperatura camerei pentru 3 ore.

5. Aranjați castraveții în borcane cu volumul de 0.5 l fiecare. Umpleți borcanele cu suc.

6. Aranjați la fundul unei cratițe un prosop de bumbac. Turnați în cratiță apă.

7. Acoperiți borcanele cu capace metalice (sterilizate) și sterilizați castraveții în cratița cu apă clocotită, timp de 15 minute.

8. Închideți borcanele cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. Acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1