Castraveți ”înveliți” în frunze de hrean – delicioși, picanți și crocanți! Cei mai buni castraveți din toți ce i-am preparat!

Vă prezentăm o rețetă de castraveți pentru iarnă. Aceștia se prepară într-un mod mai puțin obișnuit, deoarece sunt conservați cu frunze de hrean. Obțineți niște castraveți deosebit de delicioși, crocanți și puțin picanți. Aceștia sunt perfecți pentru a fi serviți în calitate de aperitiv sau pentru a fi folosiți la preparare salatelor. Bucurați-vă de cei mai delicioși castraveți pe tot parcursul iernii.

INGREDIENTE PENTRU 1 BORCAN CU VOLUMUL DE 3 L

-1.5 kg de castraveți

-3 frunze de coacăză neagră

-2-3 umbrele de mărar

-ardei iute după gust

-3 boabe de piper negru

-1 linguriță de zahăr

-2-4 frunze de hrean

-3 frunze de vișin

-6 căței de usturoi

-2 linguri de sare

-3 cuișoare

-1 linguriță de acid citric

-apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați castraveții și tăiați-i capetele.

2. Spălați frunzele de hrean și tăiați-le partea mai tare. Împărțiți frunzele de hrean în pătrate. Înveliți fiecare castravete în câte un fragment de frunză de hrean.

3. Aranjați la fundul unui borcan (cu volumul de 3 l) usturoiul curățat, frunzele de coacăză neagră spălate, frunzele de vișin, umbrelele de mărar, cuișoarele și boabele de piper.

4. Aranjați castraveții, în rânduri cât mai dense. Umpleți borcanul cu apă clocotită și lăsați-l la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.

5. Scurgeți apa într-o cratiță și iarăși aduceți-o până la fierbere. Turnați apa clocotită în borcan și lăsați-l la temperatura camerei pentru 10 de minute. Scurgeți apa în cratiță, adăugați zahărul și sarea. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Adăugați acidul citric și turnați amestecul obținut în borcanul cu castraveți.

6. Închideți borcanul cu un capac sterilizat și înveliți-l cu o plapumă. Lăsați-l să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1