Castraveți marinați – nu te poți abține cât sunt de gustoși și crocanți…

Vă oferim o rețetă extraordinară de marinare a castraveților, care a trecut testul timpului, este ușor de realizat, iar rezultatul – nemaipomenit de bun. Veți obține castraveți crocanți, delicioși, ușor acrișori și cu gust picant. Acești castraveți apetisanți vor satisface pofta tuturor gurmanzilor și vor provoca dependență, fiindcă sunt excepționali. Notați rețeta și preparați cei mai gustoși castraveți pentru iarnă!

INGREDIENTE

-2 frunze de dafin

-1 cățel de usturoi

-1/2 ardei gras verde

-câteva crenguțe de mărar

-castraveți (de 6-8 cm)

-3 linguri de oțet de 9 %

-1.5 linguri rase de sare (pentru saramură)

-3 linguri de zahăr (pentru saramură)

-câteva boabe de piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Sterilizați toate borcanele și capacele. Puneți la fundul fiecărui borcan 2 frunze de dafin, un cățel de usturoi (întreg sau tăiat felii) și jumătate de ardei gras tăiat bucățele.

Imagini pentru borcan cu usturoi si frunze de dafin

2. Puneți în borcane crenguțele de mărar cu semințe.Imagini pentru BORCAN CU MARAR uscat

3. Alegeți castraveți mici de lungimea de 6-8 cm, spălați-i bine și așezați-i strâns în borcane.

Imagine similară

4. Pregătiți saramura: turnați în cratiță o cantitate necesară de apă, aduceți la fierbere și adăugați 1.5 linguri rase de sare și 3 linguri de zahăr.

5. Turnați mai întâi în fiecare borcan câte 3 linguri de oțet de 9 %, apoi puneți borcanul pe un prosop și turnați atent saramura fierbinte.

6. Acoperiți borcanele cu capace și sterilizați-le la baie de aburi până când castraveții își vor schimba culoarea (timp de aproximativ 15 minute).

7. Scoateți borcanele din apă clocotită, capsați-le, întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească sub prosoape până a doua zi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1