Castraveți marinați cu hrean – gustarea care nu trebuie să lipsească din cămara unei gospodine!

“Castraveții marinați” sunt o gustare extraordinară care combină prospețimea legumelor de vară și gustul picant și ușor sărat. De aceea castraveții sunt preferați de mulți pofticioși nu doar iarna, ci și vara.

Astăzi vă oferim o rețetă minunată de castraveți marinați cu hrean, care sunt foarte aromați, crocanți și foarte gustoși. Acești castraveți se marinează rapid, astfel încât îi puteți savura după 3 zile. Vă recomandăm cu încredere această rețetă!

Ingrediente

— 5 kg de castraveți

— 50 g de rădăcină de hrean

— 4 frunze de coacăz

— 5 frunze de stejar

— 3 crenguțe de tarhon

— 1 legătură de crenguțe de mărar

— 2 căpățâne de usturoi

— 6 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Înmuiați castraveții în apă rece pentru 2 ore. Scurgeți apa și spălați bine castraveții, tăiați capetele. Curățați hreanul și tăiați-l rondele subțiri.

2. Puneți jumătate din condimente în partea de jos a borcanelor sau a vasului în care veți marina castraveții, puneți deasupra castraveții și acoperiți-i cu condimentele rămase. Fierbeți 2 l de apă, dizolvați sarea în apă și lăsați să se răcească până la 55 °С.

3. Turnați saramura peste castraveți, acoperiți-i cu un prosop, puneți deasupra un cerc de lemn sau o farfurie și o greutate. Lăsați să stea castraveții la temperatura camerei timp de 3 zile și serviți-i cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1