Castraveți murați în sticlă de plastic – la fel de gustoși precum cei din butoi! O rețetă foarte interesantă, ce merită toată atenția!

Castraveții murați în sticlele de plastic se obțin la fel de delicioși precum cei din butoi. Fără oțet sau saramură fierbinte, aceștia se vor păstra la fel de gustoși pe tot parcursul iernii. Această metodă de conservare este numai bună dacă nu dispuneți de borcane sau vă aflați înafara orașului. Obțineți cei mai aromați și crocanți castraveți, ce vor fi pe placul tuturor. Unde mai pui, aceștia se pregătesc uimitor de simplu și rapid.

INGREDIENTE

-castraveți

-ardei iute

-usturoi

-frunze de țelină

-frunză de hrean

-frunze de vișin

-frunză de dafin

-frunze de coacăză

-umbrelă de mărar

-sare

-boabe de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SARAMURĂ

-5 l de apă

-500 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți saramura: într-o cratiță, amestecați apa cu sare, până cristalele se vor dizolva.

2. Pregătiți o sticlă de plastic, cu volumul de 5 l. Așezați în sticlă frunza de dafin, câteva frunze de vișin, frunzele de coacăză, cele de hrean, ardeiul iute tăiat bucăți mici, usturoiul tocat și frunzele de țelină tocate mărunt. Adăugați umbrela de mărar.

3. Așezați în sticlă castraveții. Umpleți sticla cu saramură. Închideți sticla cu un capac și lăsați castraveții la temperatura camerei pentru 5-6 zile.

4. Scurgeți saramura din sticlă. Turnați în sticlă apă rece (până la jumătate) și agitați-o bine. Scurgeți-o și înlocuiți-o cu apă curată. Astfel, veți spăla castraveții. Repetați procesul de 2-3 ori, până veți spăla stratul alb de pe castraveți (ce s-a format în timpul fermentării).

5. Umpleți sticla cu apă rece și închideți-o cu un capac. Lăsați castraveții pentru 4-5 zile.

Urmăriți procesul de pregătire a castraveților în materialul video de mai jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1