Castraveți murați în sticle de plastic – la fel de buni ca cei din butoi!

Vă prezentăm o rețetă de castraveți murați în sticle de plastic. Vă îndemnăm să renunțați la modul clasic de pregătire a castraveților și să încercați o rețetă mai puțin obișnuită. Castraveții murați în sticle de plastic se obțin deosebit de delicioși, aromați, picanți și crocanți. Aceștia sunt perfecți atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Unde mai pui, pentru pregătirea acestora veți avea nevoie de doar 20 de minute libere.

INGREDIENTE (PENTRU O STICLĂ DE PLASTIC CU VOLUMUL DE 5 L)

– 3 kg de castraveți

– 0.5-1 ardei roșu iute

– 2 căpățâni de usturoi

– 330 g de sare grunjoasă

– frunze de hrean

– umbrele de mărar

– frunze de coacăză neagră și vișin

– apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aranjați într-o sticlă de plastic (cu volumul de 5 l) umbrelele de mărar, câteva frunze de coacăză neagră și vișin, câteva frunze de hrean (dacă doriți castraveți mai picanți, puteți adăuga și câteva bucăți de rădăcină de hrean), usturoiul (curățat) și ardeiul iute. La dorință, puteți adăuga și câteva boabe de muștar.

2. Spălați castraveții și tăiați-i capetele. Alegeți castraveți mai mici. Aranjați-i în sticla de plastic și adăugați sarea. Umpleți sticla cu apă curată (filtrată).

3. Înlocuiți capacul de plastic cu un fragment de tifon sau țesătură de bumbac. Legați țesătura cât mai strâns și aranjați sticla de plastic pe o tavă sau într-un vas de dimensiunea potrivită (astfel, apa cu spumă se va scurge în vas).

4. Când castraveții se vor schimba la culoare și vor începe fermentarea (se va forma spuma), scurgeți apa din sticlă. Apoi, spălați castraveții – turnați apa curata în sticlă, agitați-o, apoi scurgeți apa. Repetați procesul de 2-3 ori. Umpleți sticla cu apă curată (filtrată).

5. Păstrați castraveții la frigider sau în subsol timp de 5 zile.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1