Ce mai bună prăjitură cu pui – o cină sățioasă și gustoasă niciodată încă nu s-a pregătit atat de rapid!

Nu există un fel de mâncare mai gustos pentru o cină, decât un chec turnat. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de chec turnat cu umplutură gustoasă și suculentă. Deliciul se prepară foarte simplu. Nu aveți nevoie să pierdeți timpul pentru a frământa și aștepta până aluatul va crește. Deși rețeta este din categoria ”într-un timp record”, checul se obține foarte apetisant și aromat. Uimiți familia dragă cu o cină într-adevăr gustoasă, preparată din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 250 ml de chefir

– 1 priză bicarbonat de sodiu

– piper negru măcinat după gust

– 350 g piept de pui

– 20 g de verdeață

– 10 g de unt

– 180 g de făină cernută

– sare după gust

– 1 ou

– 2 cepe

– 40 ml de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: fierbeți carnea într-o cratiță cu apă, până este gata. Lăsați pieptul de pui să se răcească. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele.

2. Tăiați pieptul de pui cuburi și prăjiți-l într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, apoi adăugați ceapa. Prăjiți ingredientele până se vor rumeni frumos. Potriviți umplutura cu puțină sare și piper negru măcinat după gust.

3. Pregătiți aluatul: combinați chefirul cu 1 priză bicarbonat de sodiu într-un bol. Amestecați ingredientele și lăsați-le timp de 5 minute.

4. Apoi spargeți oul în bolul cu ingrediente și adăugați făina cernută, sarea și piperul negru măcinat după gust. Omogenizați aluatul.

5. Spălați, zvântați, apoi tăiați verdeața.

6. Luați o formă de copt, tapetați-o cu hârtie și ungeți-o bine cu unt, apoi presărați-o cu puțină făină. Turnați la fundul formei o jumătate din cantitatea aluatului, apoi răspândiți uniform carnea prăjită cu ceapă. Presărați ingredientele din formă cu verdeață, apoi turnați deasupra aluatul rămas.

7. Bateți ușor forma de masă, ca să se uniformizeze aluatul. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul apetisant din cuptor, lăsați-l puțin să se răcească, apoi puneți-l pe un platou. O cină perfectă să aveți!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1