Ce și cum putem congela pentru iarnă – 10 idei extraordinare pentru toate gospodinele!

Produsele congelate de casă se bucură de o mare popularitate în rândul gospodinelor. În primul rând acestea ne fac viața mai ușoară: nu-i nimic mai simplu decât să pregătești o supă-cremă din legume, pe care le puteți găsi în congelator. În al doilea rând, aceste produse sunt sănătoase – majoritatea legumelor și fructelor congelate își păstrează vitaminele. În al treilea rând – sunt economice. Echipa Bucătarul.eu vă oferă 10 idei simple și accesibile de produse care pot fi congelate pentru iarnă. Încercați și savurați darurile verii chiar și în sezonul rece.

1. Amestec pentru supe și ciorbe

Amestecul pentru supe este baza unei ciorbe de legume cu gust intens și aromat. Spălați și tăiați în bucăți mari diferite legume: rădăcină de țelină, fire de pătrunjel, buchețele de conopidă, ardei gras, morcovi, păstârnac, dovleac, roșii și alte legume. Puneți legumele pregătite în pungi pentru congelator. Iarna veți putea prepara foarte ușor o supă de legume sănătoasă, foarte aromată și ieftină.

2. Vinete

Înainte de a le congela, coaceți vinetele la cuptor sau pe foc până vor deveni moi. Lăsați-le să se răcească, curățați-le de coajă și tăiați-le bucăți sau rupeți-le, apoi congelați-le. Iarna veți folosi aceste vinete gustoase pentru prepararea unei salate excelente de vinete (iarna va trebuie doar să le decongelați și să le amestecați în blender împreună cu câțiva căței de usturoi, o lingură de ulei de măsline și o mână de verdeață). De asemenea, puteți folosi aceste vinete la prepararea tocanei de legume, cremei-supe sau tartelor sărate.

3. Verdeață

Spălați verdeața (mărar, pătrunjel, busuioc, coriandru, tarhon) și uscați-o bine, apoi mărunțiți-o și puneți-o în recipiente de plastic. Închideți recipientele cu capace, dați-le la congelator și folosiți verdeața în supe, paste, cartofi, umpluturi și alte bucate. Simplu, ieftin și aromat.

4. Roșii

Spălați roșiile, opăriți-le și decojiți-le, apoi mărunțiți-le cu blenderul. Turnați piureul obținut în pungi, recipiente sau pahare și congelați-le. Iarna veți adăuga aceste roșii aromate în ciorbe, sosuri, carne și pește.

5. Fasole

Congelați fasolea tânără, moale și suculentă și iarna veți avea la îndemână boabe de fasole pentru supă sau ragu.

6. Pepene verde

Curățați pepenii verzi de coajă și semințe, tăiați-i bucăți mari și congelați-i. Iarna veți simți gustul verii, punând câteva bucăți de pepene verde într-un procesor de alimente și preparând o înghețată extraordinară din pepene verde sau puteți adăuga câteva cuburi de pepene verde în orice cocktail.

7. Morcov

Dacă nu aveți unde să pătrați morcovii, atunci încercați să-i congelați. Curățați morcovii, dați-i prin răzătoare și puneți-i în recipiente.

8. Ardei gras

Vă plac ardeii grași umpluți? Spălați ardeii și scoateți atent pedunculii, puneți ardeii curățați unul în celălalt și înveliți-i într-o pungă, apoi dați-i la congelator.

9. Broccoli

Desfaceți broccoli buchețele, puneți-le în pungi și dați-le la congelator – o bază excelentă pentru supă-cremă, ragu și tarte. Gustos, simplu și ieftin.

10. Prune

Congelați câteva pungi cu prune proaspete: iarna veți putea prepara compoturi aromate și vă veți răsfăța familia cu prăjituri delicioase cu prune.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1