Cea mai bună alternativă pentru salamul din comerț – pastramă din piept de pui, pregătită în condiții casnice!

Vă prezentăm o rețetă evreiască de pastramă din piept de pui. Aceasta este un adevărat deliciu, ce nici nu se compară cu mezelurile din comerț. Unde mai pui, se prepară foarte simplu. Obțineți o pastramă puțin picantă și extrem de aromată, cu gust savuros și textură fragedă. Decorați mesele de sărbătoare cu un deliciu uimitor. Oaspeții vor fi încântați.

INGREDIENTE

– 2 piepturi de pui sau 1 piept de curcan

– 250 g de apă

– 100 ml sos de soia

– 1 lingură de sare

– 6 căței de usturoi

– 1 linguriță amestec de piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați într-un vas adânc apa, adaugați sosul de soia și sarea. Amestecați.

2. Dați piepturile de pui sau de curcan în marinadă pentru 2 ore. Scoateți carnea din marinadă și cu ajutorul unui prosop de hârtie, uscați-o puțin.

3. Curățați usturoiul și tăiați-l bucăți mici. Așezați-l într-un strat uniform, în mijlocul pieptului de pui. Ungeți bine carnea cu ulei și amestecul de piper.

4. Legați piepturile de pui cu ață alimentară, apoi aranjați-le pe tava de copt, preventiv tapetată cu folie de aluminiu.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 250 grade pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsați carnea în cuptorul stins, timp de 4 ore. În aceste 4 ore nu deschideți ușa cuptorului. Scoateți carnea din cuptor și îndepărtați ața alimentară. Tăiați-o felii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1