Cea mai bună garnitură pentru masa de sărbătoare. Aroma divină va aduna toți vecinii!

Cartofii copți sunt o garnitură clasică, dar folosind câteva trucuri, veți obține o mâncare deosebită. Garnitura festivă din cartofi arată foarte apetisant: la exterior o crustă crocantă și aromată, iar în interior – cașcaval topit. Alegeți cartofii de aceeași mărime, ca să obțineți o garnitură frumoasă, iar cartofii să fie copți uniform. Savurați această garnitură elegantă alături de bucate din carne sau salate proaspete de legume.

Garnitură festivă din cartofi

INGREDIENTE 

-800 g de cartofi

-30 g de parmezan

-1 priză de boia

-1 priză de oregano

-60 ml de ulei

-1 linguriță de pătrunjel

-1 linguriță de praf de usturoi

-1 priză de piper negru măcinat

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați cartofii. Tăiați o parte din cartofi din latura alungită, ca să-i puteți pune în poziție verticală. Apoi faceți 3-4 tăieturi transversale, dar nu până la capăt. Întoarceți cartofii și faceți iarăși 3-4 tăieturi. Orientați-vă după imaginea de mai jos.

2. Așezați cartofii pe o tavă unsă cu ulei.

3. Preparați sosul: amestecați uleiul cu sare și celelalte condimente. Ungeți cartofii cu sosul obținut, astfel încât acesta să ajungă în toate tăieturile.

4. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți cartofii timp de 40-50 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, presărați cartofii cu parmezan ras, desfăcând atent feliile de cartofi, ca să ajungă cașcavalul și în interior. Coaceți cartofii până vor fi gata. Serviți cartofii presărați cu pătrunjel tocat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1