Cea mai bună plăcintă cu brânză pe tigaie! Iată cum se face!

Vă prezentăm o rețetă de plăcintă cu brânză de vaci, pe tigaie. Aceasta te salvează atunci când vrei să gătești ceva gustos într-un timp record. Chiar dacă la prepararea acestei plăcinte nu folosiți drojdie, obțineți un aluat moale, iar plăcintele sunt savuroase, apetisante și aromate. Preparați acest deliciu doar o singura dată și acesta va deveni foarte des solicitat de membrii familiei.

INGREDIENTE

– 5 pahare de făină cernută

– 500 ml de chefir

– 130 ml de ulei

– 1 linguriță de sare

– 3 ouă

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 200 g brânză de vaci

– 200 g de cașcaval

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați într-o cratiță chefirul cu 50 ml de ulei, un ou și sarea. Puneți cratița pe foc și încălziți compoziția, amestecând încontinuu.

2. În amestecul cald adăugați 3 pahare de făină cernută și amestecați cu ajutorul unei furculițe.

3. Pe suprafața de lucru, cerneți 2 pahare de făină cu bicarbonatul de sodiu. Așezați aluatul cald pe făină și frământați-l, până aluatul va absoarbe practic toată făina.

4. Redați-i aluatului o formă rotundă și acoperiți-l cu un prosop. Lăsați-l pentru 10 minute.

5. Pregătiți umplutura: dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Amestecați-l cu brânza de vaci și 2 ouă. Amestecați bine cu ajutorul unei spatule, până obțineți o masă omogenă. Potriviți cu sare după gust.

6. Frământați aluatul, adăugând faina rămasă. Lăsați-l pentru încă 10 minute.

7. Împărțiți aluatul și umplutura în părți egale (obțineți aproximativ 4-8 porții). Redați-i fiecărei porții de aluat o formă rotundă și lăsați-l pentru 5 minute.

8. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat și așezați pe mijloc umplutura. Aduceți marginile aluatului spre centru, asemenea unor khinkali. Întoarceți plăcintele cu partea lipită orientată în jos. Lăsați-le pentru 5 minute.

9. Treceți ușor cu făcălețul peste plăcintă. Obțineți niște plăcinte cu grosimea de 1 centimetru. Diametrul plăcintei trebuie să fie același ca și al tigăii.

10. Prăjiți plăcintele într-o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți, până se vor rumeni. La dorință, ungeți plăcintele fierbinți cu unt și așezați-le pe o farfurie. Serviți-le calde.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1