Cea mai bună, rapidă și simplă Negresă de post. O rețetă extraordinară!

“Negresa de post” este un desert incredibil pe care îl puteți prepara când nu aveți mult timp să stați la bucătărie sau în perioada de post, deoarece se prepară fără produse de origine animală, nu conține ouă, lapte, unt și alte produse lactate. În același timp, este o nebunie de prăjitură, extrem de delicioasă, rapidă și poate fi prepară chiar în forma în care va fi coaptă. Ingredientele sunt foarte simple și la îndemâna oricui, nu aveți o grămadă de vase de spălat, în schimb rezultatul este uimitor. Vă recomandăm să încercați acest deliciu nemaipomenit care are un gust divin!

Ingrediente

– 2 pahare și jumătate de făină

– 3 linguri de cacao

– 1 pahar de zahăr granulat

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 0.5 linguriță de sare

– 1 linguriță de oțet alb

– 1 linguriță de esență de vanilie

– 6 linguri de ulei

– 1 pahar de apă minerală carbogazoasă

– 1 pahar de dulceață de caise sau piersici

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu ulei o formă pătrată cu dimensiunile 20*20 cm sau o formă rotundă cu diametrul de 23 cm.

2. Puneți toate ingredientele uscate în formă și amestecați.

3. Faceți 3 adâncituri în amestec: două mici și una mai mare. Turnați oțetul într-una din adânciturile mici, vanilia în cealaltă adâncitură mică și uleiul în adâncitura mare. Turnați apa minerală, dulceața și amestecați bine până la omogenizare.

4. Coaceți prăjitura pe grătarul poziționat pe nivelul din mijloc, timp de 40 de minute la 180 grade. Faceți testul scobitorii.

5. Lăsați prăjitura să se răcească. Turnați glazura preferată și savurați-o cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1