Cea mai bună rețetă de eclere – un desert ce iese întotdeauna! Aflați cum să pregătiți un deliciu cu renume mondial, fără bătăi de cap!

Cu siguranță, eclerele sunt printre cele mai populare și delicioase prăjituri din lume. Chiar dacă acestea se întâlnesc în orice cofetărie, vă îndemnăm să le pregătiți în condiții casnice. Pare a fi o sarcină dificilă? Venim să vă dovedim contrariul. Aflați din rețeta de mai jos cum să vă surprindeți oaspeții cu un desert foarte gustos, ce-i va cuceri pe toți.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1 pahar de apă

-1 priză de sare

-125 g de unt

-1 pahar de făină

-6 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-500 ml de lapte

-2 ouă

-1 pahar de zahăr

-2 linguri de făină

-2 linguri de amidon

-200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-2 linguri de smântână

-0.5 pahar de zahăr

-50 g de unt

-2 linguri pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-o cratiță. Adăugați o priză de sare și margarina. Aduceți până la fierbere.

2. Când amestecul va începe să fiarbă, amestecând încontinuu, adăugați făina cernută.

3. Luați cratița de pe foc și adăugați câte un ou, amestecând bine după fiecare. Obțineți un aluat omogen și lipicios.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie sau ungeți-o cu ulei. Cu o lingură umedă sau cu ajutorul unui sac pentru patiserie, turnați eclerele pa tavă.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 40 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului. După coacere, lăsați eclerele să se răcească complet.

6. Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță și încălziți-l. Nu fierbeți.

7. Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul, făina și amidonul. Amestecând încontinuu, turnați masa obținută în cratița cu lapte fierbinte (ce încă este pe foc, dar nu a fiert). Obțineți o masă omogenă. Luați cratița de pe foc și lăsați crema să se răcească puțin. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și amestecați bine, până acesta se va topi și veți obține o cremă omogenă.

8. Pregătiți glazura: topiți untul într-o cratiță mică. Adăugați smântâna, zahărul și pudra de cacao. Amestecați încontinuu, până veți obține o glazură omogenă.

9. Umpleți un sac pentru patiserie cu cremă. Înfigeți-l pe partea laterală și umpleți eclerele cu cremă. La dorință, puteți tăia eclerele de-a lungul, apoi umpleți-le cu cremă folosind o lingură.

10. Acoperiți eclerele cu glazură și așezați-le pe un platou.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1