Cea mai corectă metodă de sărare a slăninii. O rețetă mai gustoasă nu veți găsi!

Slănina de porc este o adevărată delicatesă, dacă știi cum s-o prepari. Astăzi vă vom dezvălui câteva trucuri care vă vor ajuta să pregătiți cea mai gustoasă slănină din lume.

Pentru sărarea slăninii veți avea nevoie de slănină calitativă și moale, usturoi, sare și condimente de bază, cum ar fi piper negru, piper roșu și frunze de dafin. La dorință, puteți adăuga condimentele preferate. Slănina sărată este gata în 2 zile, e delicioasă, foarte aromată și fragedă. Invitați-vă prietenii la un pahar de țuică și savurați-o cu plăcere.

Ingrediente

– slănină de porc

– 4 linguri de sare gemă

– 1 lingură de piper negru + roșu măcinat

– 1 lingură de boabe de piper negru

– frunze de dafin

– usturoi

– condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Alegeți corect slănina de porc. Aceasta poate fi omogenă sau cu straturi de carne. Verificați slănina înainte de sărare. Slănina calitativă se străpunge ușor cu cuțitul și este moale. Dacă capătul ascuțit al cuțitului intră greu în slănină, atunci aceasta conține prea multe vene și după sărare slănina va fi aspră. Dacă grosimea slăninii este mai mare de 6 cm, atunci trebuie să tăiați slănina felii. Puteți săra bucata de slănină în întregime, doar că sărarea va dura mai mult timp.

2. Preparați saramura într-un vas de plastic sau de sticlă. Pentru a săra 1 kg de slănină, trebuie să amestecați: 4 linguri de sare, 1 lingură de piper negru, 1 lingură de piper negru și roșu măcinat și alte condimente preferate. Adăugați usturoi după gust.

3. Dacă vă place gustul și aroma de usturoi, atunci adăugați-l în fiecare felie de slănină. Țineți cont că slănina sărată cu usturoi se păstrează mai puțin timp. Dar dacă veți păstra această delicatesă la congelator, atunci termenul de păstrare crește de câteva ori.

4. Puneți în partea de jos a vasului o cantitate mică din amestecul pentru saramură, boabele de piper negru, mărunțiți 1-2 frunze de dafin (după gust). Așezați slănina și presărați deasupra restul de condimente. Procedați la fel cu toate bucățile de slănină. Păstrați slănina la temperatura camerei timp de 24 de ore, iar a doua zi dați-o la frigider. După o zi puteți savura slănina sau s-o păstrați la congelator. Curățați slănina în prealabil de resturile de condimente cu un cuțit.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1