Cea mai delicioasă brânză moale de casă! Seara o pregătesc și dimineața am parte de un mic dejun regal.

Vă prezentăm o rețetă de brânză de casă delicioasă. Deși aceasta se prepară deja de secole, brânza Adygei a devenit un brand industrial în anul 1980. De atunci acest produs poate fi întâlnit pe rafturile magazinelor în diferite țări ale lumii. În fiecare an, în capitala Republicii Adygei, Maikop, are loc festivalul-concurs, dedicat acestei gustări delicioase.

Ingrediente

– 4 l de lapte

– 1 linguriță de sare

– 1.2 l de zer

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Zerul trebuie să fie puțin acrișor, iar laptele de casă- gras și proaspăt. Folosiți sare neiodată.

2. Turnați zerul și laptele în cratițe diferite. Încălziți laptele până la temperatura de 85°C, iar zerul până la 72°C.

3. Turnați 1 l de zer în lapte, cu un jet subțire. Amestecați încontinuu. Când amestecul se va coagula, turnați zerul rămas și amestecați. Luați cratița de pe foc și lăsați brânza să stea la temperatura camerei timp de 20-25 de minute.

4. Așterneți într-o strecurătoare o bucată de tifon uscat. Înainte de a-l așterne, pliați tifonul de câteva ori. Bucata de tifon pliată trebuie să acopere toată suprafața strecurătorii. Turnați în strecurătoare masa de brânză. Presărați cu 0.5 linguriță de sare. Lăsați la temperatura camerei timp de 20 de minute.

5. Întoarceți brânza pe partea cealaltă și presărați-o cu 0.5 linguriță de sare. Lăsați brânza la temperatura camerei, până se răcește complet.

6. Dați brânza la frigider pentru 6-8 ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1