Cea mai delicioasă budincă din brânză de vaci, fără nici un gram de făină! O rețetă foarte bună, de care nu te saturi niciodată!

Această budincă fină și aromată cu brânză de vaci este desertul perfect pentru toți amatorii de dulciuri. Chiar dacă se prepară uimitor de simplu, poate face concurență oricărui desert din comerț. Aceasta nu conține făină, este atât de moale și aerată, încât se topește în gură. Uimitor, dar din cele mai simple și accesibile ingrediente puteți pregăti o adevărată capodoperă culinară.

INGREDIENTE

– 500 g brânză de vaci

– 5 ouă

– 50 g de unt

– 100 g de stafide

– 1 lămâie (coaja rasă)

– 1 lingură plină de griș

– 100 g de zahăr

– 100 g de smântână

– 1/3 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați în vasul cu stafide apă clocotită și lăsați-le să se înmoaie timp de 15 minute. Scurgeți-le de apă și uscați-le pe un prosop de hârtie.

2. Amestecați brânza de vaci cu ajutorul unui robot de bucătărie sau blender, până obțineți o pastă omogenă.

3. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, bateți gălbenușurile, folosind un mixer la viteză mare. Amestecați timp de 5-7 minute, până obțineți o masă pufoasă. Treceți cu lingura deasupra amestecului – desenul format trebuie să se păstreze.

4. Turnați în vasul cu lămâie apă clocotită. Opăriți-o timp de 30 de secunde. Astfel, coaja nu va fi amară. Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică.

5. Adăugați în bolul cu gălbenușuri coaja de lămâie, grișul, sarea și untul moale (la temperatura camerei). Amestecați folosind mixerul, până obțineți o masă omogenă.

6. Adăugați în bol stafidele și pasta de brânză. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

7. Într-un alt bol, bateți albușurile, până veți obține o spumă. Amestecând încontinuu, treptat adăugați zahărul și amestecați până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

8. Treptat, turnați în bolul cu spuma de albușuri amestecul cu brânza de vaci (în două porții). Amestecați cu ajutorul unei spatule sau fixați pe mixer spiralele de frământat. Nu folosiți telul, deoarece volumul amestecului se va micșora.

9. Ungeți o formă de copt cu unt și presărați-o cu griș. Turnați amestecul obținut în forma de copt.

10. Turnați smântâna într-o pungă sau într-un sac pentru patiserie. Turnați smântâna în forma de copt, formând desenul dorit.

11. Coaceți budinca în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160 grade pentru 40-45 de minute, până se va rumeni. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1