Cea mai bună salată cu roșii – o dată pregătită, aceasta devine salata preferată a întregii familii!

Vă prezentăm rețeta unei salate deosebit de delicioase. Rețeta de mai jos ne dovedește faptul că o simplă, la prima vedere, salată de roșii ne poate uimi printr-un gust mai puțin obișnuit. Datorită unui dressing cu gust fin, intens și puțin picant, pe bază de ulei de măsline și miere, salata capătă o savoare aparte. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

-350-400 g de roșii (tari)

-1/2 de ceapă

-0.5 linguriță de miere

-0.5 linguriță oțet de vin

-1 lingură ulei de măsline

-2-3 frunze de busuioc

-0.5 linguriță ierburi de vară de Toscana

-piper negru măcinat

-ardei iute măcinat (pe vârf de cuțit)

-sare roz de Himalaya

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați roșiile și aranjați-le pe un prosop de bucătărie. Cel mai bine e să folosiți roșiile prună. Îndepărtați codița și tăiați-le în jumătate, de-a lungul.

2. Tăiați fiecare jumătate de roșie felii subțiri. Dacă roșiile sunt mai suculente, scurgeți-le.

3. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele, cât mai subțiri. Aranjați roșiile și ceapa tăiată într-un bol.

4. Pregătiți dressing-ul: într-un bol mic turnați uleiul de măsline. La fel, puteți folosi și ulei de floarea soarelui.

5. Adăugați mierea, sarea, ardeiul iute, piperul negru măcinat și oțetul de vin. Amestecați. La dorință, oțetul de vin poate fi înlocuit cu oțet de mere, de orez sau cu suc de lămâie.

6. Turnați dressing-ul obținut în bolul cu roșii și amestecați cu ajutorul unei linguri sau a două furculițe. Amestecați cu grijă, astfel încât să păstrați roșiile întregi.

7. Presărați salata cu ierburile de Toscana (frunză de dafin, busuioc, maghiran, rozmarin, cimbru și salvie). La fel, puteți folosi și ierburi de Provence.

8. Amestecați salata. Decorați-o cu frunze proaspete de busuioc. La dorință, puteți toca mărunt busuiocul și presăra cu acesta salata.

Notă: Când procurați sarea roz de Himalaya, țara de origine sau producătorul trebuie neapărat să fie Pakistan, India sau Nepal. De altfel, aveți șansă să procurați un produs contrafăcut.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1