Cea mai fină și delicioasă budincă cu brânză de vaci, fără făină! Nu o să vă vină să credeți cât de simplu se prepară!

Budinca cu brânză de vaci este perfectă pentru a fi servită atât la micul dejun, cât și în calitate de gustare. Vă îndemnăm să aflați cea mai simplă rețetă a unei budinci foarte gustoase, la prepararea căreia nu veți folosi nici un gram de făină. Cu aceasta se vă isprăvi chiar și un novice în arta culinară. Pregătiți-o seara și bucurați-i pe cei dragi cu un mic dejun fascinant.

INGREDIENTE

-600 g brânză de vaci

-3 ouă

-3 linguri de zahăr

-3 linguri de griș

-3 linguri de unt

-vanilie

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Amestecați gălbenușurile cu zahărul și vanilia. Topiți untul și lăsați-l să se răcească.

2. Adăugați în bolul cu gălbenușuri brânza de vaci. Turnați untul topit și grișul. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

3. Bateți albușurile cu o priză de sare, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Adăugați spuma de albușuri în bolul cu brânza de vaci. Amestecați cu grijă.

4. Ungeți o formă de copt cu unt. Turnați în aceasta amestecul obținut și uniformizați-l.

5. Coaceți budinca în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 1.5-2 ore. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoateți budinca din cuptor și lăsați-o să se răcească complet. Îndepărtați forma și tăiați-o porții mai mici.

Notă: Budinca poate fi completată cu orice fructe uscate după gust. La fel, o puteți acoperi cu crema sau glazura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1