Cea mai fină și delicioasă salată cu ciuperci – o combinație perfectă de ingrediente!

Vă prezentăm o rețetă de salată super delicioasă cu ciuperci. Deși cel mai des ciupercile sunt ingredientul de bază pentru sosuri delicioase, fripturi sau supe, vă îndemnăm să folosiți ciupercile în calitate de ingredient de bază pentru o salată.

Deoarece salatele cu ciuperci marinate sunt deja banale, în rețeta de mai jos acestea se prăjesc în suc propriu, pentru un gust intens și aromă deosebită. La dorință, puteți prepara salata atât cu smântână, cât și cu maioneză de casă.

Ingrediente

– 1 kg de ciuperci champignon

– 3 morcovi

– 250 g de porumb conservat

– 2 lingurițe ulei de măsline

– 3 cepe

– 4 ouă

– 4 linguri de smântână

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se răcească și tăiați-le cuburi.

2. Tăiați ciupercile felii și puneți-le într-o tigaie fierbinte fără ulei. Prăjiți în sucul propriu, până acesta se evaporă. Lăsați-le să se răcească.

3. Prăjiți într-o tigaie cu 1 linguriță de ulei încins ceapa tocată. Apoi prăjiți în tigaia cu încă o linguriță de ulei încins morcovul tocat. Prăjiți legumele aparte.

4. Amestecați ciupercile cu ceapa, morcovul, ouăle și porumbul. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați salata cu smântână.

Notă: Salata poate fi servită imediat după preparare. Decorați salata cu frunze de pătrunjel, mărar sau coriandru. Pentru a oferi salatei o textură plăcută, presărați-o cu pesmeți din pâine albă. La dorință, puteți înlocui morcovul prăjit cu morcov în stil coreean.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1