Cea mai gustoasă caserolă din dovlecei pe care am preparat-o vreodată!

Această caserolă vă va cuceri inima din prima. Are un gust fin și aerat, este suculentă și apetisantă, poate fi cu ușurință preparată de un novice în arta culinară. Pentru prepararea caserolei aveți nevoie de cele mai simple ingrediente. Veți obține o cină perfectă într-un timp record. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină apetisantă și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE 

– 2 dovlecei (450 g)

– 2 ouă

– 1 ceapă

– 50-70 g de cașcaval

– 2 căței de usturoi

– verdeață (pătrunjel și ceapă verde)

– 2 linguri de făină

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați și tăiați ceapa. Tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa pe o tigaie încinsa cu ulei, până devine semitransparentă. Așezați ceapa pe un prosop de hârtie, să se scurgă excesul de ulei.

2. Curățați și spălați dovleceii. Dați dovleceii prin răzătoarea mare. Amestecați-i cu puțină sare într-un bol. Lăsați-i pentru 5-7 minute, să lase suc.

3. Stoarceți bine dovleceii, încercând să eliminați cât mai mult posibil excesul de lichid.

4. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Într-un bol, amestecați dovleceii cu ceapa prăjită și verdeața. Adăugați 2 ouă și amestecați bine. Potriviți cu sare și piper după gust. Amestecați.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Adăugați în bolul cu ingrediente cașcavalul și făina. Amestecați bine.

6. Aranjați amestecul obținut într-o formă de copt, preventiv unsă cu ulei vegetal. Cu ajutorul unei spatule uniformizați amestecul.

7. Dați forma de copt la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Rezultatul – obțineți o caserola delicioasă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1