Cea mai gustoasă pizza, de pe vremea anilor de școală!

Cine nu adoră pizza? Pizza este o gustare perfectă, simplă și apetisantă. Vă prezentăm o rețetă de mini pizza, numai bună pentru elevi – copii vor fi încântați savurând-o în timpul pauzei. O rețetă salvatoare, ce se prepară rapid și vă salvează din orice situație. Bucurați-i pe cei dragi cu o gustare specială.

INGREDIENTE

– 2,5 pahare de făină

– 6 g de drojdie uscată

– 1 ou

– 2 linguri ulei de măsline

– 200 g de cașcaval

– 2 linguri sos de roșii

– 1,5 pahar de apă

– 0,25 linguriță de sare

– zahăr

– 200 g de salam fiert

– 3 castraveți marinați

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați într-un bol adânc făina cernută cu drojdia uscată, sarea și zahărul.

2. Bateți într-un vas oul cu 1 pahar de apă caldă. Adaugați uleiul de măsline și amestecați bine. Adaugați ingredientele uscate și frământați un aluat omogen, timp de 10 minute.

3. Aranjați aluatul într-un bol adânc și acoperiți-l cu un prosop umed. Lăsați aluatul la un loc cald timp de 1 oră, până volumul acestuia se va dubla.

4. Tăiați salamul și castraveții cuburi. Amestecați într-o cantitate egala apa cu sosul de roșii.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină. Redați-i aluatului o formă cilindrică și împărțiți-l în 10 părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat rotund, cu grosimea de 3 mm.

6. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Aranjați pe aceasta blaturile. Ungeți-le cu sosul de roșii, presărați-le cu salam și castravete. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Presărați cu cașcaval ras viitoarele mini pizza.

7. Dați tava de copt la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1