Cea mai gustoasă și rapidă zacuscă din vinete!

Gustările pregătite pentru iarnă sunt greu de imaginat fără legume precum vinetele sau dovleceii. Aceasta poate fi folosită atât ca o gustare aparte, cât și la prepararea sandvișurilor sau ca garnitură. Pentru a prepara această zacuscă, este importantă pregătirea vinetelor. Acestea pot fi fierte, prăjite sau coapte. Vă recomandăm varianta rețetei de zacuscă cu vinete coapte.

Ingrediente pentru 6 borcane de 0.5 l

– 1 kg de vinete

– 4 morcovi

– 5 cepe

– 1 piper chili

– 50 ml de ulei de floarea soarelui

– 5 roșii

– 1 bulb de usturoi

– 1 ardei gras

– 1.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați vinetele. Curățiți vinetele și tăiați-le în jumătate. Aranjați vinetele pe o tavă de copt. Coaceți vinetele la temperatura de 200°C timp de 25 de minute.

2. Curățiți ceapa, usturoiul, morcovul, roșiile, piperul chili și ardeiul. Dați legumele prin mașina de tocat carne. Ceapa tocați-o într-un bol aparte.

3. Prăjiți ceapa într-un ceaun cu ulei încins până la culoarea aurie. Adăugați restul legumelor și gătiți-le timp de 30 de minute la foc mic.

4. Curățiți de coajă vinetele coapte și dați-le prin mașina de tocat carne. Adăugați vinetele la celelalte legume, presărați cu sare și gătiți-le încă timp de 30 de minute.

5. Umpleți borcanele preventiv sterilizate cu zacuscă de vinete. Acoperiți borcanele cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. Acoperiți borcanele cu o plapumă și lăsați să se răcească.

Notă: La dorință, zacusca de vinete poate fi consumată după preparare și păstrată la frigider.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!