Cea mai populară rețetă de cartofi copți cu cașcaval. Cea mai bună garnitură.

“Cartofii cu cașcaval la cuptor” reprezintă una dintre cele mai simple și delicioase garnituri pentru carne. Cartofii se prepară foarte ușor, nu trebuie curățați, se coc la cuptor cu tot cu coajă și sunt umpluți cu umplutură moale și aromată de cașcaval, unt și mărar – o rețetă ideală pentru cei care vor să economisească timp în bucătărie.

Acești cartofi pot fi serviți și ca fel principal, sunt absolut delicioși, iar mirosul îmbietor se răspândește prin toată casa. Vă recomandăm cu drag această rețetă!

INGREDIENTE

-8 cartofi

-30 g de unt

-50 g de cașcaval tare

-1 lingură de maioneză

-sare după gust

-mărar după gust

-usturoi după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Lăsați o bucățică de unt la temperatura camerei. Spălați cartofii și faceți înțepături cu o furculiță în câteva locuri.

2. Încălziți cuptorul la 180 de grade, puneți cartofii pe grătar și coaceți-i timp de 35-40 de minute.

3. Între timp radeți cașcavalul și amestecați-l cu untul moale, maioneza, mărarul și usturoiul. Din amestecul obținut veți obține 8 biluțe egale.

4. Faceți incizii în cartofi sub formă de cruce, tăind până la 1 cm din miez și ajungând aproape de mijloc. De asemenea, puteți face niște adâncituri în mijloc, să puneți câte o biluță de cașcaval în fiecare cartof. Lăsați cartofii la cuptor sau în cuptorul cu microunde timp de 2 minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1