Cea mai reușită combinație – chifteluțe din dovlecei. Pot fi mâncate și la dejun

Nu cred că ai mâncat vreodată o mâncare mai bună din dovlecei. Această rețetă a fost creat intenționat pentru cei cărora nu le plac dovleceii. Vă prezentăm chifteluțele din dovlecei cu carne tocată: aromate, pufoase, fine și te vor face să-ți schimbi părerea despre dovlecei!

Dovleceii vor îmbunătăți foarte mult gustul chifteluțelor, vor da savoare și finețe mâncării. De când am încercat prima dată această rețetă cei ai casei mă tot roagă să o mai fac.

INGREDIENTE

-300-400 g de orice tip de carne tocată

-1 dovlecel de mărime medie

-2 ouă

-1-2 lingurițe de griș

-0.5 lingurițe de sare

-făină sau pesmet

-piper negru sau alte condimente

-ulei pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați și dați prin răzătoare mare dovleceii. Dacă dovlecelul este prea bătrân curățați-l de coajă și semințe. Stoarceți sucul care este eliminat de dovlecel.

2. Adăugați în dovlecelul ras carnea tocată, ouăle, grișul. Condimentați și amestecați bine. Lăsați să stea 15 minute ca grișul să se umfle.

3. Înmuiați palmele în apă și formați chifteluțe pufoase. Dați fiecare chifteluță prin făină sau pesmet și prăjiți-le în ulei încins până se rumenesc.

4. Rețeta chifteluțelor din dovlecei este un avantaj pentru cei care vor să slăbească! În acest caz optați pentru carne de pui sau curcan. Pentru a evita prăjeala, coaceți chifteluțele în cuptor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1