Cea mai reușită rețetă de carne de porc la cuptor – delicioasă, foarte suculentă și aromată!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă excelentă de preparare a pulpei de porc la cuptor. Veți obține carnea foarte suculentă și moale. Foarte simplu veți pregăti un ospăț regal în condiții casnice.

Pulpa de cuptor se marinează preventiv, după care se dă la cuptor, este foarte gustoasă și aromată, fiind un aperitiv perfect pentru evenimentele deosebite și înlocuind cu brio clasicele mezeluri din comerț. Descoperiți gustul acestei delicioase rețete cu carne de porc, care este rumenită la exterior și suculentă în interior.

Ingrediente

– 800-900 g de pulpă de porc

– 2-3 lingurițe de sare

– 2-3 căței de usturoi

– 2 frunze de dafin

– 1 l de apă

– piper și alte condimente pentru carne

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Adăugați în apa clocotită sarea, piperul, condimentele și frunzele de dafin. Amestecați bine și lăsați amestecul să se răcească complet.

2. Puneți carnea în apă, acoperiți-o cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte. Uscați bine carnea marinată și condimentați-o din nou cu sare, piper și condimente.

3. Faceți deasupra incizii și umpleți-le cu usturoi tăiat.

4. Încălziți cuptorul la 190 de grade. Puneți carnea într-un manșon pentru copt, puneți deasupra frunzele de dafin din marinadă.

5. Legați manșonul bine și faceți câteva crestături.

6. Coaceți carnea la cuptor timp de aproximativ o oră. După o oră puteți tăia partea de sus a manșonului, ca să se rumenească carnea.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1