Cea mai reușită rețetă de șuberec – o gustare delicioasă, foarte consistentă și aromată

“Șuberecul” este o plăcintă tradițională tătărească care se prepară din aluat nedospit și umplutură din carne de miel, oaie sau vită. Secretul rețetei oferite de echipa Bucătarul.eu este în aluat, care este foarte moale și gustos, preparat cu unt sau ulei și o cantitate mică de făină fiartă. Este o rețetă foarte ușoară, extrem de gustoasă, foarte consistentă, aromată și suculentă.

Ingrediente pentru aluat

-3.5 – 4 pahare de făină

-350 ml de apă

-1 ou

-1 lingură de unt topit (sau ulei)

-0.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

-700 g de carne tocată (cel mai bine să folosiți carnea de miel, dar puteți lua orice fel de carne sau amestec)

-350 g de ceapă

-0.5 pahar de apă sau iaurt

-sare, piper, condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Fierbeți apa cu sare și unt sau ulei (untul sau uleiul va oferi șuberecului prăjit acel efect cu bule).

2. Fierbeți imediat în apă ½ pahar de făină, încercați să amestecați bine cocoloașele și lăsați să se răcească (fierberea unei doze de făină va face aluatul moale și maleabil). Nu vă faceți griji dacă vor rămâne câteva cocoloașe, acestea se vor dispersa.

3. Adăugați oul și amestecați aluatul. Presărați treptat făina rămasă și frământați aluatul. Aluatul nu trebuie să se lipească de degete, dacă se lipește, atunci mai adăugați un pic de făină. Lăsați să se odihnească cel puțin o oră (poate chiar 2-3 ore).

4. Umplutura. Adăugați în carnea tocată ceapa tocată mărunt, apa sau iaurtul, care pe lângă gust are și o proprietate excelentă de a lega carnea crudă (carnea nu se va împrăștia) și va da suc produsului gătit. Amestecați bine toate ingredientele.

5. Tăiați aluatul în mai multe bile de mărimea unei mingi de tenis de masă, întindeți fiecare bilă sub formă de turtă cu grosimea de 1 mm. Nivelați umplutura (mai groasă decât aluatul) pe o jumătate de turtă, acoperiți cu cealaltă jumătate de aluat și lipiți marginile.

6. Turtiți marginile cu o mașină specială, cu marginea farfuriei sau cu o furculiță.

7. Turnați într-o tigaie sau cratiță 2-3 cm de ulei, încălziți-l bine și prăjiți șuberecul pe ambele părți la foc mediu până se va rumeni.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1