Cea mai simplă rețetă a unui chec de casă deosebit de gustos!

Vă prezentăm o rețetă de chec apetisant. Chiar dacă e cea mai simplă rețetă, ce se prepară într-un timp record, obțineți un desert fascinant. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente veți pregăti un deliciu aromat, ce va fi pe placul tuturor. La dorință, completați checul cu umplutura preferată, fie fructe, stafide, nuci sau ciocolată. Decorați deliciul după gust și bucurați-i pe cei dragi cu un desert ce merită toate laudele.

INGREDIENTE

– 350 g de făina cernută

– 4 ouă

– vanilie sau zahăr vanilat

– 100 ml de lapte

– 200 g de zahăr

– 2 lingurițe praf de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu oțet)

– 250 g de unt

– 1 lingură pudră de cacao

– zahăr pudră sau ciocolată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Folosiți pentru prepararea aluatului un mixer, blender sau tel. Adăugați într-un bol untul moale (la temperatura camerei), zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați bine ingredientele.

2. Adăugați câte un ou, amestecând bine după fiecare. Turnați laptele și adăugați sarea, amestecând cu o viteză mai mică. Obțineți o masă omogenă.

3. Cerneți făina într-un bol aparte, adăugați praful de copt și amestecați ușor. Treptat, adăugați ingredientele uscate în celălalt bol și amestecați la o viteză mică. Obțineți un aluat vâscos, dar aerat. La dorință, puteți adăuga stafide sau nuci.

4. Turnați aproximativ 1/2 din cantitatea de aluat obținută într-un bol. Amestecați o porție de aluat cu pudra de cacao. Obțineți două feluri de aluat – unul cu cacao, iar celălalt alb.

5. Ungeți cât mai generos o formă de copt cu unt sau ulei (chiar dacă folosiți o formă de silicon). Turnați aluatul în forma de copt, folosind două linguri – una cu aluat alb, cealaltă cu aluat de cacao (în ordine aleatorie). Uniformizați suprafața checului cu ajutorul unei spatule, astfel încât să nu fie spații goale în interior.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

7. Lăsați checul în formă până va fi puțin cald, apoi transferați-l pe un platou. Lăsați-l să se răcească complet. Decorați deliciul cu zahăr pudră, ciocolată topită sau glazură.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1