Cea mai simplă rețetă a unui pandișpan perfect! Niciodată nu m-am gândit că voi putea pregăti un pandișpan atât de înalt, aerat și delicios!

Pregătirea unui pandișpan perfect adesea pare a fi o sarcină mult prea dificilă. Însă, cu o rețetă atât de simplă și accesibilă precum cea de mai jos, prepararea acestuia va deveni o adevărată plăcere. Din cele mai simple ingrediente obțineți un pandișpan înalt, aerat și rumen. Doar alegeți crema preferată și bucurați-i pe cei dragi cu un tort deosebit.

INGREDIENTE

-6 ouă

-1 pahar de zahăr

-1 pahar de făină

-1 linguriță bicarbonat de sodiu (sau 1.5 linguriță praf de copt)

-1 lingură de oțet 9 % (sau suc de lămâie)

-ulei de floarea soarelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol mai adânc, bateți ouăle cu zahărul, până obțineți o spumă albă și densă.  Folosiți un mixer. Este important! Începând de la cea mai mică viteză, amestecați cel puțin 30-60 de secunde și treceți la următoarea. Astfel, spre sfârșit, veți atinge viteza maximă a mixerului. Când la suprafața amestecului veți observa urmele de la tel, acesta este gata.

2. Adăugați bicarbonatul de sodiu, stins cu oțet. Amestecați. Dacă folosiți praful de copt, amestecați-l mai întâi cu făina cernută, apoi pregătiți aluatul.

3. Treptat, adăugați făina cernută. Cu grijă, amestecați folosind o spatulă.

4. Pregătiți o formă de copt detașabilă, cu diametrul de 24 cm. Tapetați fundul acesteia cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Ungeți și pereții formei cu puțin ulei. Aveți grijă, din cauza excesului de ulei, pandișpanul nu va crește suficient.

5. Turnați aluatul în formă. Dați forma la cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 45-60 de minute. Coaceți pandișpanul până acesta se va rumeni puțin și va fi gata. Faceți testul scobitorii. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Dacă veți observa că marginile s-au rumenit iar mijlocul pandișpanului este încă lichid – micșorați puțin temperatura cuptorului.

6. Scoateți forma din cuptor și lăsați pandișpanul să se răcească timp de 10 minute.

7. Cu grijă, îndepărtați forma și răsturnați pandișpanul pe un platou sau grilă. Printr-o mișcare rapidă, îndepărtați hârtia de copt și așezați întoarceți pandișpanul pe partea cealaltă . Cel mai bine e să-l lăsați să se răcească peste noapte la temperatura camerei (învelit în folie alimenatră), apoi să-l tăiați de-a lungul, în 3-4 blaturi. Alegeți crema preferată și pregătiți un tort mare și foarte gustos, perfect pentru toată familia.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1