Cea mai simplă rețetă de pandișpan

Astăzi echipa Bucătarul.eu îți prezintă una dintre cele mai simple și ușoare rețete de pandișpan. Nu este rețeta clasică, însă este la fel de delicioasă și ne salvează de multe ori, fie că ne dorim un desert simplu – doar presărat cu zahăr pudră sau unul mai sofisticat, dacă facem din el un tort cu cremă fină și diverse fructe. Este un aluat pufos și aerat care va transforma desertul tău într-o adevărată operă de artă!

Ingrediente

– 6 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 1 pahar de făină

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (sau praf de copt)

– oțet

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți ouăle într-un bol adânc, fără să separați albușurile de gălbenușuri.

2. Adăugați zahărul și bateți cu ajutorul mixerului, aproximativ 1.5-2 minute, până obțineți un amestec spumos, dens și mai deschis la culoare. Este foarte important să începeți cu viteza minimă și treptat să o creșteți. Ca să fiți siguri că spuma este gata, treceți cu telul mixerului prin ea; acesta trebuie să lase urme.

3. Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu stinsă în oțet și amestecați bine compoziția.

4. Apoi adăugați treptat făina, amestecând ușor cu o lingură.

5. Tapetați cu hârtie de copt o formă cu pereții detașabili și ungeți fundul și pereții acesteia cu ulei de floarea soarelui (aveți grijă să nu exagerați cu uleiul, pentru că altfel pandișpanul nu va crește suficient).

6. Turnați aluatul în formă și dați-l la cuptorul preîncălzit până la 180 de grade.

7. Coaceți pandișpanul aproximativ 45-60 de minute. Puteți deschide periodic ușa cuptorului ca să verificați starea pandișpanului. Dacă se rumenește la margini, dar mijlocul este fluid, puteți micșora temperatura, însă nu brusc, pentru ca pandișpanul să nu se „lase”. Faceți testul scobitorii, ca să vă convingeți că este gata.

8. Scoateți forma din cuptor și lăsați pandișpanul să se răcească 10 minute, apoi detașați pereții formei.

9. Răsturnați pandișpanul pe un platou, înlăturați hârtia de copt, apoi puneți-l pe un alt platou.

10. Lăsați pandișpanul să se răcească în totalitate (ideal ar fi să-l lăsați peste noapte), apoi, dacă doriți, puteți să-l tăiați pe lungime în 2-3 blaturi și să faceți un tort cu crema preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1