Cea mai simplă și rapidă rețetă pentru brioșele preferate!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de brioșe cu dulceață de fructe de pădure. Brioșele pufoase cu dulceață, reprezintă un desert de casă ușor de preparat, gata în maxim o oră, foarte gustoase, gătite cu ingrediente mereu la îndemână. Aceste brioșe pufoase cu vanilie și dulceață de fructe de pădure sunt un dulce pe cât de bun, pe atât de nepretențios.

INGREDIENTE  

– 3 ouă

– 150 ml de lapte la temperatura camerei

– 360 g făină cernută

– 80 g de unt la temperatura camerei

– 250 g de zahăr

– 10 g praf de copt

– 60 ml de ulei vegetal

– 1 priză de sare

– 9 g de zahăr vanilat

– 200 g de dulceață de fructe de pădure

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol untul cu zahărul, zahărul vanilat și sarea. Amestecați bine ingredientele din bol.

2. Amestecați într-un bol aparte ouăle cu uleiul vegetal și laptele cald. Încorporați pe porțiuni mici compoziția de unt, amestecând încontinuu.

3. Apoi adăugați treptat făina cernută, combinată cu praful de copt. Omogenizați aluatul.

4. Ungeți forma de copt cu puțin unt, apoi tapetați-o cu făină. Dacă aveți forme de silicon, acestea necesită doar o ușoară ungere cu unt sau ulei vegetal. Sau tapetați-le forme de hârtie de unica folosință.

5. Puneți în forme câte o lingură de aluat. Puneți deasupra aluatului câte 1 linguriță de dulceață, apoi acoperiți dulceața cu încă puțin aluat. Umpleți doar 2/3 din forma de copt.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Aranjați brioșele apetisante pe un platou de servit. La dorință puteți decora deliciul cu zahăr pudră. Serviți cu mare plăcere brioșele pufoase și foarte gustoase, alături de o cafeluță sau cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1