Ceafă de porc cu legume la cuptor – o rețetă pentru toată lumea care nu va da greș niciodată!

Ceafa de porc la cuptor este un deliciu deosebit. Acesta este perfect dacă doriți să serviți un fel de mâncare cu carne mai dietetic, are un aspect foarte apetisant, fiind numai bun pentru a fi servit la masa de sărbătoare. Unde mai pui, puteți pregăti și garnitura în același timp. Vă prezentăm mai jos rețeta de ceafa de porc la cuptor, care vă asigură succesul. Pregătiți carnea conform instrucțiunilor de mai jos și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

-2 kg ceafă de porc

-2 cepe

-1 ardei iute

-1 lingură de sare

-0.5 linguriță de piper negru măcinat

-5-6 linguri ulei de floarea soarelui

-200 g de slănină

-2-3 roșii

-usturoi după gust

-0.5 linguriță boia de ardei

-3 frunze de dafin

-600 g de cartofi (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați carnea sub un jet de apă. Întretăiați carnea felii, dar păstrați o distanță de la bază.

2. Curățați și presați usturoiul. Amestecați-l cu sarea, piperul și uleiul de floarea soarelui. Potriviți cu condimente după gust și iarăși amestecați. Frecați carnea cu amestecul obținut, pe toate părțile. Lăsați carnea să se marineze. Cel mai bine e să o dați la frigider peste noapte.

3. Tăiați slănina felii subțiri. Aranjați câte o felie de slănină între fiecare felie de carne. Spălați și tăiați roșiile rondele. Îndepărtați semințele și tăiați ardeiul iute inele cât mai subțiri.

4. Umpleți spațiile între feliile de carne cu roșii și ardei iute. Fixați feliile de carne cu ajutorul unor bețișoare de lemn. Curățați ceapa și tăiați-o în câteva părți. Înfigeți ceapa pe bețișoarele cu care ați fixat feliile de carne.

5. Aranjați carnea într-o pungă de copt. La dorință, umpleți punga cu legumele preferate, ce le veți servi în calitate de garnitură (ardei, cartofi, etc.). Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°С, timp de 1-2 ore.

Notă: La dorință, puteți pregăti un sos pentru carne. Doar amestecați sucul de la carne cu vin, făină și supă. Puneți amestecul pe foc și amestecând încontinuu, fierbeți la foc mic, până se  îngroașă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1