Ceapă marinată la borcan – o rețetă secretă, aflată de la un bucătar profesionist de pe insulele Maldive!

Vă prezentăm o rețetă de ceapă marinată la borcan. Obțineți un aperitiv aromat, savuros și picant. Aceasta se prepară extrem de simplu și rapid, iar rezultatul o să vă surprindă plăcut. Aperitivul din ceapă poate fi folosit la prepararea altor salate, frigărui, cartofi sau poate fi servita în calitate de gustare. O adevărată bunătate din cele mai ieftine ingrediente.

INGREDIENTE

– 4 cepe roșii

– 3 linguri de zahăr

– 0,5 lingură de sare

– 50 ml oțet de vin

– 200 ml de apă

– 5 boabe piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați ceapa și tăiați-o rondele, cu grosimea de 4-5 mm. Aranjați ceapa într-un borcan, cât mai dens. Alternați straturile de ceapă cu boabe de piper.

2. Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Adăugați sarea și zahărul. Amestecați, până acestea se vor dizolva complet. Luați cratița de pe foc. Adăugați oțetul de vin. Gustați marinada, dacă credeți că e prea acră, adăugați zahăr după gust. Dacă e prea dulce – adăugați oțet. Obțineți o marinadă dulce-acrișoară.

3. Turnați marinada fierbinte în borcanul cu ceapă și lăsați să se răcească. Închideți borcanul cu un capac și dați-l la frigider pentru o zi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1