Cei ce s-au odihnit în Turcia, cu siguranță au mâncat aceste turte – un deliciu imbatabil!

Dacă v-ți odihnit în Turcia, atunci cu siguranță ați gustat măcar o dată turtele gözleme. Aceste bucate se prepară chiar în fața clientului și mereu se formează o coadă imensă. De-a lungul timpului, această mâncare tradițională a devenit una de tip fast-food, populară și îndrăgită de multă lume.

Astăzi vă propunem să preparați aceste delicii acasă. Le puteți pregăti cu orice fel de umplutură, sunt foarte gustoase și aromate!

TURTE GÖZLEME

Ingrediente

– 250 g de făină

– 80 ml de ulei

– 0.5 linguriță de sare

– 400 g de spanac

– 150 ml de apă caldă

– 1 lingură de drojdie uscată

– 500 g de brânză Adygei

– unt după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Cerneți într-un bol făina, sarea și drojdia uscată. Turnați uleiul și apa caldă. Frământați un aluat moale, care să nu se lipească de mâini. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l într-o parte, cât timp preparați umplutura.

2. Fierbeți spanacul și lăsați-l să se răcească. Dați brânza prin răzătoare. Amestecați-o cu spanac și asezonați cu sare.

3. Împărțiți aluatul în 5 sau 6 bucăți. Întindeți fiecare bucată de aluat într-un strat foarte subțire. Topiți untul. Ungeți suprafața aluatului cu unt topit.

4. Pliați marginile aluatului sub formă de plic.

5. Puneți la mijloc umplutura.

6. Acoperiți umplutura cu părțile laterale ale aluatului. Presați turta cu mâinile.

7. Ungeți tigaia cu ulei și prăjiți turtele pe ambele părți până se vor rumeni.

8. Acoperiți turtele prăjite cu un prosop și lăsați-le să stea timp de 5 minute. Tăiați turtele în 4 părți și serviți-le cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1