Cei mai delicioși biscuiți la tigaie! O rețetă perfectă

Sunt niște biscuiți crocanți, bine rumeniți și se prepară foarte ușor pe bază de chefir obișnuit. Cei mici, dar și cei mari se vor bucura nespus de ei. Plus, cu siguranță va deveni o rețetă tradițională în familie. Pot fi mâncate proaspete sau peste câteva zile, gustul și aroma nu se va schimba. Preparați-le chiar azi.

INGREDIENTE

-0.5 litri de chefir

-2 ouă

-4 linguri de zahăr (dacă doriți mai dulci puteți să mai adăugați)

-3-4 linguri de ulei

-0.5 lingurițe de sare

-0.5 lingurițe de bicarbonat de sodiu (stins)

-5-6 pahare de făină (dacă aluat se lipește de mâini, mai adăugați)

-zahăr vanilat sau scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați într-un vas mai adânc chefirul, sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Lăsați să crească câteva minute.

2. Adăugați ouăle, zahărul, uleiul, făina, zahărul vanilat sau scorțișoara. Amestecați. Frământați un aluat omogen, moale.

3. Presărați pe blatul de lucru o cantitate nu prea mare de făină. Întindeți aluatul în formă de dreptunghi cu o grosime de 1 cm. Tăiați aluatul în dreptunghiuri medii. Faceți o tăietură în mijlocul fiecărei bucăți. Apoi treceți o parte a dreptunghiului prin această tăietură, astfel încât să obțineți o fundiță.

4. Încingeți uleiul într-un vas mai adânc, prăjiți biscuiții pe ambele părți până se rumenesc. Puneți-le pe un șervețel de hârtie ca să se scurgă uleiul. Apoi aranjați biscuiții pe o farfurie și presărați-i cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1