Cum să prepari cei mai buni cârnați de casă! Rețeta cu secrete pe care o folosesc maeștrii bucătari!

Cu siguranță, cârnații de casă sunt mult mai delicioși decât cei din comerț. Doar imaginați-vă, un produs natural, fără coloranți și aditivi chimici, pe placul întregii familii! Chiar dacă procesul de pregătirea a unui astfel de mezel de casă pare a fi foarte complicat, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm cea mai simplă rețetă a unor cârnați fascinanți. Din cele mai accesibile ingrediente, fără folosirea mațelor sau a unor aparate speciale, veți obține un deliciu de zile mari. Încercați această rețetă doar o singură dată și veți renunța definitiv la cârnații din comerț.

INGREDIENTE

-1 kg mușchi de porc

-700-800 g piept de pui

-200 g de slănină

-3-4 ouă

-6 căței de usturoi

-3-4 linguri de amidon

-1.5 linguriță de sare

-boabe de piper negru

-boabe de ienibahar

-condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tăiați carnea și slănina cuburi mici.

2. Bateți ouăle cu sarea, boabele de piper (pisate), usturoiul presat și condimentele după gust. Dacă veți folosi curry, cârnații vor căpăta o nuanță aurie.

3. Treptat, adăugați în ouăle bătute amidonul și amestecați bine. Obțineți o masă omogenă.

4. Adăugați carnea în vasul cu ouăle bătute și amestecați bine.

5. Așezați un fragment de folie de aluminiu pe suprafața de lucru. Cu o lingură, puneți pe folie o porție de carne, formând un cârnaț. Rulați folia (cât mai strâns) și redați-i cârnațului o formă cilindrică. Legați bine marginile, astfel încât cârnații să se coacă în suc propriu. Procedați la fel cu ceilalți cârnați.

6. Așezați cârnații pe o tavă de copt. Coaceți-i în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 180-200°C, timp de aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți tava din cuptor și lăsați cârnații să se răcească. Îndepărtați folia de aluminiu și tăiați-i felii de mărimea dorită.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1