Cei mai delicioși cartofi prăjiți. Încercați și vă veți convinge!

Dacă credeați că cartofii prăjiți sunt o banalitate, atunci echipa Bucătarul.eu vine să vă demonstreze contrariul! Pregătiți într-un mod mai deosebit, cei mai simpli cartofi prăjiți pot deveni un deliciu inegalabil.

Cartofii preparați după această rețetă au un gust special și arată spectaculos – rumeni și ușor crocanți la bază și extrem de moi și gingași la suprafață. Iar sosul de smântână și usturoi ce îi însoțește face din acest preparat un adevărat deliciu culinar! Trebuie doar să îi încercați ca să vă convingeți. Poftă bună să aveți!

Ingrediente

– 800 g de cartofi (aproximativ)

– 1-2 linguri de ulei (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente

– 220 g de smântână (25%)

– 2 căței de usturoi

– 1 linguriță rasă de sare

– piper negru după gust

– 2-3 linguri de mărar proaspăt tocat mărunt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățați cartofii și tăiați-i în jumătate pe lungime. Apoi faceți niște tăieturi „superficiale” pe fiecare jumătate de cartof (vezi imaginea de mai jos). Cantitatea de cartofi depinde de mărimea tigăii (eu am gătit într-o tigaie cu diametrul de 26 cm, 800 g de cartofi = 2 porții).

2. Încingeți tigaia cu ulei la foc mediu.

3. Puneți cartofii cu partea netedă în jos, lăsați-i să se prăjească aproximativ 1-2 minute, după care micșorați temperatura și acoperiți tigaia cu un capac.

4. Înăbușiți cartofii timp de aproximativ 25-30 de minute. În tot acest timp nu scoateți capacul și nu adăugați sare, întrucât sosul va fi sărat suficient.

5. Între timp, pregătiți sosul. Amestecați smântâna cu sarea, mărarul, piperul negru și usturoiul zdrobit cu presa. Amestecați bine compoziția. Sosul este gata!

6. Cartofii gata sunt rumeni (prăjiți) la bază și înăbușiți (sau fierți) la suprafață. Se servesc calzi cu sos de smântână.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1